Diverse types Contactlenzen - steeds een oplossing

Een zachte contactlens is een hydrofiel (‘waterminnend’) schijfje dat drijft op uw hoornvlies.

Net zoals een bril, wordt een contactlens speciaal gevormd om licht te focussen op het netvlies van uw oog.

Maar in tegenstelling tot een bril waar je overheen en onderdoor kunt kijken, bedekken contactlenzen uw hoornvlies en corrigeren zo uw gehele gezichtsveld.

Of u nu bijziend of verziend bent of als u presbyopie of astigmatisme heeft, er zijn altijd geschikte contactlenzen voor ieder van ons.

Contactlenzen en beeldschermen

Veelvuldig kijken en/of werken met beeldschermen kan leiden tot klachten. Het kan gebeuren dat uw contactlenzen droog aanvoelen door het werken met digitale apparaten. Het geconcentreerd kijken naar het beeldscherm van een computer, smartphone of tablet kan uw contactlenzen uitdrogen omdat u 66% minder knippert dan normaal.

Symptomen als wazig zicht, vertraagde focus, droge en vermoeide ogen kunnen daarvan het gevolg zijn. Heel herkenbaar.

Gelukkig zijn er speciale contactlenzen die deze symptomen verlichten en het gedurende langere tijd scherpstellen van uw ogen makkelijker maken.

Sport en contactlenzen: de ideale combinatie

Natuurlijk zijn er speciaal ontworpen sport(zonne)brillen die beschermen tegen wind, voorwerpen en zon. Die zijn soms niet ideaal voor elke sport. Denk bijvoorbeeld aan boksen…

Uw gewone bril is waarschijnlijk sowieso geen optie. U wilt echter wel scherp kunnen zien en lekker vrij bewegen tijdens het sporten. De oplossing: contactlenzen.

 • Van intensief sporten gaat u zweten, hinderlijk als uw bril dan steeds van uw neus glijdt. Lenzen blijven tijdens het sporten gewoon zitten.
 • Contactlenzen veroorzaken géén hinderlijke spiegeling of vervorming, dus elke bal kan in principe raak zijn.
 • Bij gymnastiek, yoga en, bijvoorbeeld, gevechtsporten wringt u zich met lenzen probleemloos in alle bochten.
 • Lenzen zijn uitstekend te dragen in combinatie met alle vormen van hoofdbescherming.
 • Wordt u tijdens het sporten per ongeluk door een bal of iets anders in uw gezicht geraakt? Met contactlenzen in is dat een stuk minder vervelend dan wanneer u een bril zou dragen.
 • Met lenzen onder uw zonnebril, sportbril of skibril is optimaal zicht gegarandeerd.
 • Lenzen beslaan niet en hebben geen last van regen, opspattend water of modder. Daarom houdt u altijd een scherpe blik, ook tijdens buitensporten, ongeacht de weersomstandigheden.

 

Daglenzen zijn het meest geschikt tijdens het sporten.

Daglenzen verminderen halo's en lichtschitteringen (erg prettig tijdens sporten bij kunstlicht). Ze zorgen bovendien voor betere waarneming van drukke en levendige kleuren en bieden beter contrast. Sommige contactlenzen zijn voorzien van een UV block waarmee uw ogen beschermd worden tegen de schadelijke straling van de zon.

Na het sporten gooit u de daglenzen direct weg; bij de volgende wedstrijd pakt u gewoon een nieuw, fris paar. Verdere verzorging is niet meer nodig. Makkelijker kan het niet.

Tip: Voelen uw ogen of lenzen tijdens het sporten droog aan? Fris ze even op met oogdruppels!

Contactlenzen en vakantie

Komt de zomer eraan. Misschien staat uw vakantie zelfs al bijna voor de deur. En wat hebt u dan in ieder geval altijd bij u? Juist: uw contactlenzen. Makkelijk en comfortabel. Of u nu een ontspannende of een inspannende vakantie gepland hebt: van ons krijgt u tips en oplossingen om goed voorbereid met uw lenzen op vakantie te gaan.

 • Zwemmen met uw lenzen
  U koelt heerlijk af door een frisse duik in het zwembad of de zee. Om te voorkomen dat u daarbij uw lenzen verliest, adviseren wij het dragen van een zwembrilletje. Daarmee verkleint u ook meteen de kans op mogelijke ooginfecties.
 • Daglenzen zorgen voor meer ruimte in uw koffer
  Wilt u de ruimte in uw koffer optimaal benutten met niet te veel gewicht? Neem dan eens daglenzen mee in plaats van uw vertrouwde (maand)lenzen. Uw lenzenvloeistof kunt u thuislaten en dat scheelt weer in ruimte en gewicht. Handig!
 • Lenzen met een UV-blokker samen met een zonnebril: optimale bescherming tegen de zon
  Overweegt u daglenzen? Kies dan voor contactlenzen met een UV-block. Deze bevatten een UV-blokker die uw ogen, in combinatie met een goede zonnebril, ultieme zonbescherming bieden.
 • Daglenzen zijn handig en lekker hygiënisch
  Elke dag frisse lenzen: dat is een lekker gevoel. Gooi uw daglenzen na het zwemmen wel direct weg. Ze verlagen weliswaar de kans op ooginfecties, maar nemen het risico van een ontsteking niet volledig weg.
 • Neem oogdruppels mee in het vliegtuig en de auto, ook als u geen lenzen draagt
  Van de droge lucht in het vliegtuig of de airco in de auto krijgt u vaak droge ogen. Houd ze vochtig en verminder zo de kans op irritaties.
 • Stop altijd een klein flesje lenzenvloeistof in uw handbagage
  In een vliegtuig mag u niet meer dan 100 ml (contactlens)vloeistof in uw handbagage meenemen. Die moet in een hersluitbare en doorzichtige flacon verpakt zijn.
 • Zandkorreltje achter uw lens? spoel het snel even weg!
  Neem altijd een klein flesje contactlensvloeistof mee in uw strandtas. Op het strand kan er zomaar zand in uw oog komen. Een flesje vloeistof is dan superhandig om uw lenzen even mee af te spoelen.
 • Contactlens kwijt op vakantie?
  Geen paniek! Zorg ervoor dat u steeds voldoende reserve contactlenzen voorziet, zo hebt u nooit een probleem indien u een contactlens kwijt bent ver van huis.

 

Voluit genieten van uw lenzen op vakantie.

Als u bovenstaande tips opvolgt, heeft u optimaal plezier van uw lenzen op vakantie. Waar u ook heen gaat, wat u ook gaat doen. Alles wat u ziet, wordt een onvergetelijke ervaring.

Heeft u een vraag? Bel ons op 03 830 16 50